CAW Oost-Brabant

U bent hier

Vrijwilligers

Er zijn vandaag een 200-tal vrijwilligers actief in CAW Oost-Brabant. Plaats dat naast de 180 professionele hulpverleners die CAW Oost-Brabant telt en je ziet onmiddellijk hoe belangrijk vrijwilligers voor onze organisatie zijn. 

Dat we in onze organisatie met vrijwilligers werken is niet alleen een praktische keuze om het werk gedaan te krijgen. Het is een bewuste keuze omdat het werken met vrijwilligers aansluit op onze visie op mens en samenleving. In een solidaire samenleving moet er ruimte zijn voor mensen om zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Vrijwilligerswerk of ‘actief burgerschap’ werpt een dam op tegen een maatschappij waarin eigenbelang en verzuring te vaak de kop opsteken. Hun inzet is een vorm van solidariteit die het vertrouwen in de samenleving help te herstellen.

Vrijwilligers bieden een meerwaarde voor onze organisatie. Zij zorgen voor nieuwe ideeën of invalshoeken door het binnenbrengen van een frisse kijk ‘van buitenaf’. Mogelijk zijn ze ook een ’brug naar hulpverlening’ voor wie geen hulp meer wil of aanvaardt. Vrijwillige hulpverleners zijn ook partner van onze hulpverleners bij diverse hulpvragen om wachtlijsten in de zorg aan te pakken of te vermijden. 

Binnen CAW Oost-Brabant kan je verschillende soorten vrijwilligerswerk doen: 

  • hulp- en dienstverlening aan cliënten
  • ondersteunende taken aan de hulpverlening
  • meewerken aan projecten
  • gelegenheidsvrijwilligers voor kortdurende opdrachten
  • vrijwilligerswerk met doelgroepvrijwilligers binnen de werking van de inloopcentra 

Ook onze Raad van Bestuur bestaat uit bestuursvrijwilligers. 

Momenteel zijn we op zoek naar helden voor de nachtopvang in onze verschillende opvangcentra!

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger bij CAW Oost-Brabant?

Neem dan een kijkje tussen de vacatures.

Vind je niet meteen iets naar je keuze? Neem dan gerust contact op met Jo De Keyzer om de mogelijkheden te bekijken.