CAW Oost-Brabant

U bent hier

FAQ

Hoe gaat het in zijn werk?

Het CAW heeft in samenwerking met het OCMW Leuven het Woonanker opgericht. Woon je in (groot) Leuven en wil je wat ondersteuning bij je zoektocht naar een huurwoning? Je kan in het Woonanker vrij binnen lopen voor ondersteuning of advies.

Onze hulpverleners zullen steeds hun best doen om ook je juridische vragen te beantwoorden.

Wanneer ze dat nodig vinden, kunnen zij terecht bij collega’s juristen. Zij hebben een brede en algemene kennis voor alle relevante rechtstakken voor een CAW en gedetailleerde kennis m.b.t. schuldhulpverlening, familierecht en slachtofferhulp.

Een hulpverlener kan je ook helpen in je zoektocht naar een advocaat of bij het invullen van de documenten om een pro deo advocaat aan te vragen. 

Dossier & Beroepsgeheim

Je hulpverlener deelt geen informatie met anderen zonder jouw toestemming. Enkel binnen het eigen team deelt je hulpverlener informatie met zijn teamcollega’s en teamverantwoordelijke.  

Je hulpverlener is gebonden door het beroepsgeheim. Dat geldt ook voor stagiairs, vrijwilligers en andere medewerkers van het CAW.

Ja, je kan anoniem bij het CAW terecht in het onthaal.

Ja, je hebt altijd het recht om je dossier in te kijken. Je kan hiervoor een aanvraag doen bij je hulpverlener.

Als je dat wil, kan je je dossier inkijken samen met een vertrouwenspersoon die je zelf kiest.

Het dossier is een registratiemiddel en een hulpmiddel in de hulpverlening. Het dient o.a. om afspraken te noteren en je situatie op te volgen. 

De elektronische verwerking gebeurt in overeenstemming met de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en in overeenstemming met art. 10 van het Decreet Algemeen Welzijnswerk.  

In je dossier houdt de hulpverlener informatie bij over:

  • wie je bent
  • je hulpvraag
  • welke je mogelijkheden/moeilijkheden zijn
  • je verwachtingen
  • je doelen en de stappen daar naartoe
Het dossier bevat ook kort de essentie of conclusie van de gesprekken die je hebt en, wanneer nodig, nog andere relevante gegevens. Het dossier bevat geen zaken die niet met jou besproken zijn. 
Je hebt het recht om te vragen om sommige dingen niet te vermelden in je dossier of om deze niet door te geven.

Je hulpverlener, zijn teamcollega’s en de teamverantwoordelijke kunnen jouw dossier inzien. Andere betrokken hulpverleners van binnen of buiten het CAW kunnen enkel in jouw dossier als je daarvoor toestemming gegeven hebt. Je hebt het recht te weten wie toegang krijgt tot jouw dossier

Werken of stage in het CAW

Het CAW biedt elk jaar enkele stageplaatsen aan. Afhankelijk van je studierichting en school kan de manier van aanmelden verschillen.

Lees hier meer.

Je kan steeds kijken of er openstaande vrijwilligersvacatures zijn of je kan een spontane sollicitatie versturen aan Jo De Keyzer

Je kan een spontane sollicitatie richten aan Van den Abbeele Karin, CAW Oost-Brabant, Redingenstraat 6, 3000 Leuven of via mail personeelsdienst@cawoostbrabant.be.

Wie moet ik contacteren?

Op onze website en die van het JAC vind je heel wat informatie over onze werking. Voor meer informatie en dossiers over de thema’s waar het CAW mee werkt, kan je terecht op de website van het Kennisplein.

Heb je toch nog geen antwoord op je vraag? Zet deze dan op mail naar communicatie@cawoostbrabant.be.

CAW heeft een tweedehandswinkel, de Kapstok. We zijn steeds op zoek naar nog draagbare kleding, linnengoed in goede staat en juwelen en accessoires zoals sjaaltjes, handtassen en riemen. Ook kinderkleding is altijd welkom!

Je kan alles afgeven in de winkel tijdens de openingsuren of op het hoofdkantoor van CAW Oost-Brabant elke werkdag tussen 9u en 17u.

We nemen enkel propere en verkoopbare kleren aan. Wees hier aandachtig voor! Wij doen geen aankoop van tweedehandskleding. Wij halen geen kleding op aan huis.

Opgelet! Wanneer je Redingenstraat 6 ingeeft in je gps, kan het zijn dat je niet met de auto voor de deur geraakt. Je volgt best de route Naamsestraat - Sint Antoniusberg - Pater Damiaanplein - Schapenstraat.

Leuven

Redingenstraat 6: leveranciers melden zich aan via de receptie (gele huis)

Opgelet! Wanneer je Redingenstraat 6 ingeeft in je gps, kan het zijn dat je niet met de auto voor de deur geraakt. Je volgt best de route Naamsestraat - Sint Antoniusberg - Pater Damiaanplein - Schapenstraat.

Tienen

Torsinplein 12: leveranciers melden zich aan op de tweede verdieping